Mestské kultúrne stredisko Šamorín
Városi Művelődési Központ Somorja

www.mskssamorin.sk
szombat, július 13, 2024

Bemutatkozás

A somorjai Városi Művelődési Központ (VMK) egy olyan intézmény, mely teret nyújt a város és a régió lakosai számára kulturális igényeik kielégítésére. Egy modern, korszerű infrastruktúrával rendelkező intézmény, mely nem csupán közvetíti a kultúrát, de kulturális értékeket teremt minden generáció számára. Termeiben új, magas színvonalú kulturális termékek születnek a szellemi és materiális kultúra területén is. A VMK a város kulturális arculatának alakítója.

A város szívében található VMK gazdag kultúrműsorral és szabadidős programmal várja a látogatókat.
Színháztermében rendszeres színházi előadások, neves hazai és külföldi zenekarok koncertjei, nevelőkoncertek, gyermek és ifjúsági előadások valamint különböző társadalmi rendezvények, a városi civil szervezetek aktivitásai kerülnek megrendezésre.
A modern, felújított Tallós Prochászka István Kiállítóteremben rendszeres kiállítások kerülnek megrendezésre, hivatásos képzőművészek, de amatőr tehetségek alkotásaiból nyílt tárlatok várják a látogatókat.

A VMK rendszeresen teret ad közművelődési képzéseknek, szemináriumoknak, iskolázásoknak, fesztiváloknak is.
Otthont biztosítunk nagyon sok gyermek néptáncegyüttesnek (Csali, Prvosienka), a Csalló Néptáncegyüttesnek, kórusoknak, kamarazenekaroknak, rock, dzsessz és blues zenekaroknak is.
Termeinkben rendszeres jóga tanfolyamok is zajlanak.