Ibusár – Oscart Molnár Xéniának!

Ibusár – Oscart Molnár Xéniának!

2016. május 4-én mutatta be a somorjai közönségnek a CsaVar Színház Parti Nagy Lajos és Darvas Ferenc Ibusár c. művét. A darabot Gál Tamás rendezte, s rajta kívül még Molnár Xénia és Kiss Szilvia játszott a színpadon.

Nagyszerű darab, tele érzelmekkel, társadalomrajzzal, mely a mindannyiunkban szundikáló, jobb sorsra, elismerésre vágyó hétköznapi embert mutatja be a gyarlóságával, esetlenségével, néha eltúlzott érzelmeivel, máskor a közönyével egyetemben, aki talán mi is vagyunk, de akit nagyon megszeretünk. Szeretjük, mert igazi.

A nagyszerűen megrendezett darab fantasztikus színészi alakításokat hozott, olyanokat, melyeket csak ritkán lát a színházlátogató somorjai ember. Különösen nagy öröm, hogy ezt a különleges élményt egy hazai, szlovákiai magyar színház tudta nyújtani.

Nagyon sajnálom, hogy a somorjai közönség nem töltötte meg a nézőteret, holott az előadásra még Esztergomból, Pozsonyból, Komáromból is érkeztek nézők. Aki itt volt, a szereplőkkel együtt nevetett, sírt, dúdolgatott, izgult, álmodozott, dühöngött, merengett a múlton s jövendőn, és ez az, amit igazi színházi élménynek neveznek…

… és én magamban egy óriási Oscar díjat adtam Molnár Xéniának.

Nagy Myrtil, a VMK igazgatója

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.